Cum să faci față sarcinilor zilnice pe care le ai de îndeplinit?

Cum să faci față sarcinilor zilnice pe care le ai de îndeplinit?

by Oana Păuna October 26, 2016
lucrezi remote

Este normal ca atunci când lucrezi remote uneori să te simți copleșit de sarcinile zilnice pe care le ai de îndeplinit. La fel de normal este și să ai impresia că idealurile spre care țintești sunt prea mari – sincer, dacă idealurile tale nu te sperie, înseamnă că nu prea merită să lupți pentru ele. De ce spun asta? Pentru că ai în tine nu doar că tot ce-ți trebuie pentru a reuși, ci puterea de a face mult mai multe decât îți propui.

Dar important este să fii răbdător, deoarece lucrurile mărețe întotdeauna vor necesita timp – timp de gândire, timp de sedimentare a ideilor, timp pentru a crea strategii eficiente și practice. Un lucru vital este să nu te-arunci cu capul înainte fără a lua în considerare posibilitatea de a te confrunta cu numeroase impedimente. Descoperă în continuare cum să faci față sarcinilor zilnice pe care le ai de îndeplinit și, de asemenea, cum să tratezi situațiile stresante.

1. Setează-ți obiective pe termen lung

Înainte de toate, indiferent de domeniul în care activezi, setează-ți obiective pe termen lung. Scrie-le pe o foaie și, zilnic, citește-le cu voce tare. Lucrează la ele zi de zi și analizează-le dintr-o perspectivă obiectivă: ce trebuie să fac pentru a reuși și ce mă ține pe loc din a o face?

Încearcă să-ți răspunzi la aceste întrebări fără ocolișuri, ci cu sinceritate. Uneori, trebuie să faci sacrificii mari pe anumite planuri pentru a excela în carieră. Analizează dacă, într-adevăr, pe termen lung, ai disponibilitatea pentru a face acest lucru.

Scopul marketingului este să cunoască și să înțeleagă clientul atât de bine că produsul și serviciile i se potrivesc și se vând singure. Peter Drucker

2. Fă-ți un program zilnic și ține-te de el

Începe cu lucruri mici, deoarece încet și sigur vei ajunge la destinația spre care țintești. Fă lucrurile pas cu pas și nu grăbi procesul, deoarece s-ar putea să pierzi pe drum idei importante, vitale pentru atingerea obiectivelor tale.

Un program te poate ajuta să-ți îndeplinești sarcinile și, de asemenea, să-ți analizezi și urmărești dinamica evolutivă. Poți utiliza un simplu caiet, un planificator online sau o agendă. Scrie-ți nu doar sarcinile zilnice, ci și marile obiective pe care ți le propui.

3.  Bucură-te nu doar de victorii, ci și de nereușite

Niciodată nu este despre a eșua, ci despre a evolua învățând din situațiile mai puțin reușite. Important este să iei din orice ți se întâmplă ceva bun – o lecție, un „data viitoare nu voi mai face așa”. Orice situație este un prilej pentru a învăța ceva, atât timp cât nu te declari învins.

Într-adevăr, victoriile sunt mult mai frumoase. Cu toate acestea, este firesc ca uneori lucrurile să nu iasă așa cum ți-ai propus. Analizează ce nu a mers bine și la ce ai fi putut lucra mai mult, iar data viitoare abordează situația dintr-o perspectivă complet nouă.

4. Creează-ți un mediu productiv

Dacă lucrezi remote de acasă sau la un birou, asigură-te întotdeauna că dispui de tot confortul de care ai nevoie. Fie că vorbim despre un scaun comod, un birou practic sau de alte decorațiuni care îți sunt pe plac, nu ezita să dai spațiului tău de lucru tușa personală de care are nevoie.

Spre exemplu, sunt persoane care se pot concentra mult mai bine în momentul în care aprind lumânări parfumate. Alte persoane lucrează mult mai bine într-o încăpere semiobscură, ferită de lumina soarelui. Integrează în decorul spațiului tău de lucru elemente care îți sunt pe plac.

5. Nu uita să îți iei pauze

Uneori ai nevoie doar de cincisprezece-douăzeci de minute de plimbare în natură pentru a-ți reîncărca bateriile și a te pune din nou pe lucru. Nu munci la foc continuu, deoarece te suprasolicita – atât fizic, cât și psihic.

Dacă lucrezi remote fără a lua pauze, într-adevăr, poți livra un volum de lucru mare într-un timp scurt. Dar, deseori, calitatea produsului poate fi îndoielnică. Este mult mai bine să iei o pauză, să-ți limpezești mintea, după care să te reapuci de ceea ce ai de făcut.

Pentru a face față sarcinilor zilnice pe care le ai de îndeplinit, respectă-ți întotdeauna prioritățile. Nu munci excesiv, ci întotdeauna ai grijă să te bucuri și de micile, dar importantele, plăceri ale vieții – o carte bună, un episod din serialul preferat, o melodie de suflet. Îmbină întotdeauna utilul cu plăcutul deoarece, în mod ideal, cele două ar trebui să se completeze, nicidecum să se excludă.

Mai multe articole interesante găsești aici.

Tags: , ,
Social Shares

Subscribe for FREE Marketing Pro Newsletter!

Subscribers get the best curated content for you

Related Articles

2 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Nu pot sa-ti multumesc suficient pentru postarea pe blog. Astept cu nerabdare sa citesc mai multe. Minunat.

    Reply
    • Buna, Ilinca, iti multumesc pentru comment! Te astept cu drag si pe pagina de Facebook.

Exclusive SEO Backlinking Formula Marketing Giveaway (Worth $99)

Call to Action