Cu ce se ocupă un content writer și de ce să apelezi la unul?

Cu ce se ocupă un content writer și de ce să apelezi la unul?

by Oana Păuna March 22, 2022

Pentru unele persoane, redactarea de conținut online este echivalentă unui fel de jurnalism. Scriitorii de conținut contribuie cu articole la reviste online, bloguri ale unor branduri și alte platforme online. Cu toate acestea, mulți redactori de conținut/content writeri își petrec zilele lucrând pentru întreprinderi mici și chiar site-uri guvernamentale.

Un content writer este un specialist SEO. În aceeași măsură, poate fi redactor, ziarist, reporter, expert, om de știință, comediant. Poate scrie pe nișă medicală, tehnică, tech, beauty, fashion, travel, dentară. Totuși, în cele din urmă, un content writer este artist al persuasiunii. Este filtrul și amplificatorul care transmite, în acest univers online, detalii referitoare la ce vinzi tu prin intermediul website-ului tău.

Cu ce se ocupă un content writer?

Este destul de greu să definești strict o meserie atât de versatilă și efervescentă. Asta pentru că, pur și simplu, un content writer trebuie să fie atât de multe lucruri diferite. Totul pentru atât de mulți oameni diferiți, încât se poate plia unei game variate de definiții. Cu toate acestea, toți redactorii de conținut au ceva în comun – și anume faptul că pot reprezenta cheia succesului afacerii tale.

Un content writer se ocupă cu foarte multe lucruri. De la redactare de articole pentru site-ul tău, până la optimizarea conținutului acesta pentru motoarele de căutare. De la angajamentul de a oferi produselor comercializate de tine descrieri care să atragă clienții, până la acela de a spune, cu pasiune, povestea afacerii tale. El scrie, dar nu doar despre asta e vorba.

Scrisul reprezintă una dintre cele mai accesibile și profunde forme de comunicare. Iar când la mijloc este vorba și despre o anumită formă de scris, menită să atragă clienți pentru a-ți crește afacerea, atunci un content writer excelează la acest capitol. După cum am spus, un content writer nu doar scrie și-atât, „de umplutură”, ci face apel la o gamă largă de cunoștințe deprinse.

De ce să apelezi la un content writer?

Indiferent pentru cine scriem sau pentru ce fel de produs, fiecare redactor de conținut este înainte de toate un cercetător, iar apoi scriitor. În multe cazuri, un creator de conținut se va documenta temeinic înainte de a vorbi despre produsul tău. Pentru a-l prezenta într-o lumină cât mai bună și atractivă.

E tobă de gramatică și ortografie

Un content writer trebuie, de asemenea, să scrie corect, bine, cu ortografie aferentă, cu un ton al vocii care să fie perceput drept prietenos și atractiv. Poate tocmai de asta ar trebui să apelezi la un content writer: pentru că este extraordinar de important ca toți cititorii blogului tău, deci potențialii clienți, să fie încercați de un sentiment de prietenie când intră pe site-ul tău.

Știe să optimizeze textele redactate

Scriitorul de conținut nu doar scrie pe blogul site-ului tău, și-atât. Nu doar îți laudă magazinul de pălării, și-atât. Un content writer se va asigură că, pe lângă faptul că blogul tău are în permanență conținut proaspăt, acesta este și optimizat pentru cuvintele cheie specifice, ceea ce-i vor crește poziția în clasamentul de căutare de pe motoarele de căutare.

Este omul tău de PR și comunicare

Un content writer este un aliat de preț al succesului afacerii tale, și poate chiar variabila care-ți lipsește din strategia de marketing pentru a face diferența între o afacere de succes și una pierdută printre zeci de alte încercări. Astfel, un redactor nu ar trebui să fie „doar un alt” contractor sau angajat. Ci un aliat de preț cu care să comunici, în căutarea succesului online.

În concluzie…

Atât timp cât există afaceri care au un content writer sau chiar o echipă întreagă, care să le ajute, acestea se îndreaptă, încet și sigur, către succes în mediul online. Dacă ai nevoie de un aliat care să înțeleagă nevoile afacerii tale, care știe cum să integreze în text mijloace de a atrage clienți, care dispune de cunoștințele SEO adecvate pentru a-ți crește vizibilitatea site-ului, atunci, mai mult decât orice, ai întâi nevoie de serviciile de calitate ale unui content writer.

Tags: , ,
Social Shares

Subscribe for FREE Marketing Pro Newsletter!

Subscribers get the best curated content for you

Related Articles

1 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exclusive SEO Backlinking Formula Marketing Giveaway (Worth $99)

Call to Action