Content writing-ul – pasiunea care îți poate schimba viața

Content writing-ul – pasiunea care îți poate schimba viața

by Oana Păuna March 23, 2022
Content writing

Îți place să scrii și să citești? Te-au atras dintotdeauna poveștile, posibilitatea de a crea noi lumi prin cuvinte? Te-ai gândit vreodată să-ți deschizi un blog și să împărtășești lumii poveștile tale? Dacă da, atunci află că, de fapt, chiar poți să faci acest lucru drept o meserie de pe urma căreia te poți întreține. Și, mai mult decât atât, poți câștiga chiar bine. Content writing-ul este un domeniu incredibil!

Content writing-ul – copil al marketingului digital

Odată cu apariția și dezvoltarea internetului, lucrurile au luat o amploare fenomenală. Oamenii au început să livreze servicii online. Tendința este să-și deschidă afaceri și să mizeze pe dorința oamenilor de a cumpăra. Toată lumea vrea întotdeauna acces rapid la diferite produse și tipuri de servicii. Problema a apărut în momentul în care multe livrau servicii, dar nu aveau clienți.

Iar aici apare un content writer. O persoană care se ocupă de succesul din online al afacerii cuiva și care ar putea reprezenta chiar elementul lipsă, deficitar, ca afacerea să aibă vânzări mult mai mari și interacțiuni mult mai numeroase cu potențiali clienți.

Verba volant, scripta manent – Vorbele zboară, scrisul rămâne. Dicton latin

Iată câteva motive pentru care, dacă ești pasionat de scris, ai putea să începi să faci acest lucru drept jobul de zi cu zi!

1.      Muncă intelectuală fără efort fizic

Nimeni nu subestimează valoarea muncii fizice, dar tind să cred că este mult mai ușor să lucrezi cu capul, decât cu mușchii. Și asta face un content writer. Dincolo de a scrie și de a redacta articole, acesta încearcă să pună la punct informațiile pe care le are și face muncă de documentare, pentru a livra produsul într-o formă cât mai atractivă și cu impact.

2.      Versatilitatea muncii de zi cu zi

Drept content writer, vei scrie absolut despre orice: de la haine, până la bijuterii, electrocasnice și chiar servicii funerare. Într-adevăr, uneori te-ai putea simți copleșit, dar în cele din urmă se dovedește că lucrurile sunt mult mai interesante decât ai crede. Astfel, este improbabil să te plictisești vreodată de ceea ce faci, mai ales atunci când clienții sunt deosebit de fieriți.

3.      Informațiile asimilate sunt neprețuite

Când am început să scriu, nu m-am gândit vreodată că voi ajunge să știu atât de multe lucruri despre numeroase domenii de activitate. Într-o lume în care minimalismul crește tot mai multe în popularitate, cu siguranță generaliștii vor triumfa. Astfel, am ajuns să știu lucruri începând de la cum se altoiesc trandafirii, până la cum să amenajezi un teren de baschet în propria curte.

4.      Venituri atractive în content writing

Aici, bineînțeles, depinde de cantitatea de efort pe care ești dispus să o investești, dar și de timpul pe care îl ai la dispoziție – în special dacă nu vrei să faci asta full-time și vrei să devii freelancer. În general, se câștigă foarte bine și ai întotdeauna vor exista clienți, deoarece extrem de multă lume are nevoie de articole pentru blog, dar nu numai.

5.      Lucrezi de oriunde și la orice oră

Fac referire la situația în care dorești să te lansezi pe cont propriu în acest domeniu, fără a depinde de un birou sau o agenție în care să lucrezi. Dacă faci pe cont propriu acest lucru, poți lucra efectiv de oriunde. De acasă, în pijamale, dintr-o cafenea, dintr-o locație de vacanță sau chiar în timp ce te uiți la un film, dacă ai atenție distributivă.

Content writing: De la pasiune la profesie e doar 1 pas

Există foarte multe motive pentru care, dacă îți place scrisul, ar trebui să depășești pragul unei „simple pasiuni” și să te-apuci, pe bune, să câștigi bani din asta. Poate îți va fi mai greu la început și vei avea impresia că nu o poți face.

Dar, încetul cu încetul, lucrurile se vor așeza de la sine și atunci când vei câștiga primii bănuți, îți vei da seama că ar fi trebuit să te apuci să faci acest lucru mult mai devreme, dar niciodată nu este prea târziu!

Dacă ai o pasiune pentru scris, fă-ți-o profesia de zi cu zi! Astfel vei trăi din ceea ce adori să faci și planul material va fi asigurat ușor, dar mai ales: îți vei îndeplini misiunea vieții tale, iar acest lucru… este neprețuit. Ți-o spune cineva care are această misiune și nu va da înapoi niciodată. Content writing for life!

Social Shares

Subscribe for FREE Marketing Pro Newsletter!

Subscribers get the best curated content for you

Related Articles

3 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *